Подписана программа сотрудничества между Министерствами обороны Украины и Грузии

06.02.2001, 10:47

Министр обороны Грузии генерал-лейтенант Давид Тевзадзе, который находится в Украине с официальным визитом, провел встречу с Министром обороны Украины генералом армии Александром Кузьмуком. (укр.)

Під час зустрічі віч-на-віч Міністри поінформували один одного про хід реформування і будівництва національних Збройних Сил.

Між військовими делегаціями двох країн відбулися офіційні переговори, під час яких обговорювалися питання співпраці у військово-політичній, військовій, військово-технічній галузі та взаємодії у рамках ГУУАМ. Українською стороною також ретельно вивчалася пропозиція Грузії щодо участі нашої країни у відновленні протиповітряної оборони грузинської столиці Тбілісі.

За підсумками переговорів було підписано програму двостороннього співробітництва між двома Міністерствами оборони на 2001 рік.

Під час прес-конференції Олександр Кузьмук наголосив, що Збройні Сили першими висловили свою підтримку Президенту України Верховному головнокомандувачу Леоніду Кучмі. Керівник військового відомства України, зокрема, підкреслив: "Не тільки гаслами чи запевненнями можна висловлювати свою громадську позицію. Її треба реалізовувати реальними справами, як це роблять Збройні Сили. З 1 січня, не зважаючи ні на що, ми розпочали реформування війська згідно з Програмою, яку затвердив Президент Леонід Кучма. Збройні Сили і надалі будуть практично підкреслювати свою відданість Верховному головнокомандувачеві, Українській державі і народу України".

Міністр оборони України також зазначив, що військове відомство відмовляється від терміну "соціальний захист військовослужбовців" і розглядає проблеми, що виникають у зв'язку із реформуванням і зменшенням чисельності війська більш широко, у контексті військової соціальної політики.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також