Составляются планы международных военно-морских учений

08.02.2001, 13:20

Сегодня в Тбилиси (Грузия) завершается планирующая конференция по подготовке многонациональных военно-морских учений "Кооператив партнер-2001", в которой принимают участие представители ВМС Украины. (укр.)

Під час конференції буде узгоджено тему, мету, задум, структуру та організацію штабів і сил, визначено склад учасників та план заходів майбутніх маневрів, що відбуватимуться в дусі програми "Партнерство заради миру".

Темою навчань "Кооператив партнер-2001", які відбудуться з 11 по 23 червня цього року на території Грузії та у східній частині Чорного моря, є проведення миротворчої операції, спрямованої на надання гуманітарної допомоги в зоні конфлікту. Під час берегової фази учасники навчання на базі табору миротворчих сил відпрацюють спільні дії морської піхоти. Під час морської фази - дії екіпажів кораблів у відповідності до документів ЕХТАС-2000, зокрема, тактичне маневрування, плавання в похідних порядках, виконання артилерійських стрільб, відображення надводно-повітряної обстановки, сигналовиробництво, пошуково-рятувальні заходи.

Передбачається, що у навчаннях "Кооператив партнер-2001" будуть задіяні підрозділи та кораблі країн НАТО та країн-учасниць програми "Партнерство заради миру". Від ВМС України планується залучення 6 кораблів та суден, а також до роти морської піхоти з технікою.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також