Завершается подготовка проекта Налогового кодекса ко второму чтению

11.05.2001, 18:00

В Комитете Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности завершается подготовка к рассмотрению парламентом во втором чтении проекта Налогового кодекса Украины. (укр.)

Про це повідомив голова Комітету Валерій Альошин. Він запевнив, що протягом двох тижнів порівняльна таблиця до законопроекту буде готова.

Голова парламентського Комітету підкреслив, що поділяє точку зору глави держави щодо доцільності остаточного прийняття документа протягом 7-ї сесії парламенту. (Президент України Леонід Кучма направив на ім'я Голови Верховної Ради Івана Плюща лист щодо необхідності прискорення прийняття Податкового кодексу з метою розробки Державного бюджету 2002 року на принципово новій податковій базі).

Втім, В. Альошин висловив сумнів, що підготовлений до другого читання документ "знайде повну підтримку в сесійній залі". За словами голови парламентського Комітету, законопроект у нинішньому вигляді "лише вдосконалює існуючу базу оподаткування".

В. Альошин спрогнозував "гострі дискусії" в сесійному залі довкола розділів проекту Податкового кодексу, які стосуються, зокрема, податку на додану вартість, а також механізму оподаткування прибутку підприємств та доходів фізичних осіб. За його словами, на сьогодні "ще не знайдено консенсусу між усіма зацікавленими органами державної влади" щодо методології справляння цих податків.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также