Законопроект о механизмах восстановления обесцененных сбережений надо доработать

28.05.2001, 14:13

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда на своем заседании рекомендовал парламенту направить на доработку законопроект о механизме восстановления обесцененных сбережений граждан Украины. (укр.)

Законопроектом, автором якого є народний депутат Олександр Ржавський, пропонується відновити знецінені заощадження громадян України шляхом їх компенсації за рахунок внесення до статутного фонду Ощадного банку України майна державних підприємств та надання громадянам іменних акцій зазначеного банку.

Головне науково-експертне управління Верховної Ради у своєму рішенні також піддало сумніву ефективність механізму повернення громадянам втрачених заощаджень, що покладений в основу законопроекту. Законодавча пропозиція народного депутата О. Ржавського, за висновком фахівців управління, містить "не досить грунтовні в економічному та не зовсім коректні у правовому плані" шляхи вирішення цієї проблеми. Головне науково-експертне управління запропонувало відхилити проект Закону України "Про механізм відновлення заощаджень громадян України" до прийняття низки законів: про перелік державних підприємств та об'єктів, які вносяться до статутного фонду Ощадного банку України з метою компенсації знецінених заощаджень громадян України; про Ощадний банк України та ін. За відсутності цих законодавчих актів, вважають експерти парламенту, самостійний розгляд законодавчої пропозиції народного депутата О. Ржавського є недоцільним.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також