Парламентский комитет отклонил проект Пенсионного Кодекса Украины

29.05.2001, 11:03

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендовал парламенту отклонить проект Пенсионного Кодекса Украины как нецелесообразный и преждевременный на современном этапе. (укр.)

У документі, авторами якого є народні депутати Олександр Сергієнко та Михайло Сирота, зокрема, пропонується зменшити розміри внесків на пенсійне страхування порівняно із встановленим чинним законодавством, суттєво підвищити розміри пенсій, передусім, призначених в період існування СРСР, розширити коло отримувачів та число виплат з Пенсійного фонду.

Однак, парламентський Комітет спробу О. Сергієнка та М. Сироти "комплексно врегулювати питання пенсійного забезпечення різних категорій громадян" у запропонованому ними законопроекті оцінює як таку, що "не може дати бажаного результату". Комітет вважає, що в документі не відображено єдиного підходу до формування системи пенсійного забезпечення.

Передусім, зазначається в рішенні, про це свідчить відсутність у проекті закону цілісної системи правового регулювання, оскільки він складається з двох принципово різних частин. Норми законопроекту, якими визначаються його основні фінансові параметри - розміри надходжень та витрат, наголошують у Комітеті, принципово неузгоджені та незбалансовані.

Водночас, парламентський Комітет у своєму рішенні наголосив на доцільності кодифікації законодавства України. Комітет зазначає, що підготовка законодавчого зведення, яким мав би стати проект Пенсійного Кодексу, мала б завершити процес реформування системи пенсійного забезпечення, його адаптацію до умов ринкової економіки.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також