Расширяются льготы для пострадавших от Чернобыльской катастрофы

13.05.2001, 11:23

Президент Украины подписал Закон Украины "О внесении изменений к Закону Украины "О статусе и социальной защите граждан, пострадавших вследствие Чернобыльской катастрофы". (укр.)

Кабінет Міністрів України запропонував Президенту України накласти на зазначений Закон право вето, мотивуючи нестачею коштів у бюджеті на розширення кола пільг і компенсацій.

Проте, глава держави, зваживши фінансово-економічні можливості держави у 2001 році прийняв рішення підписати зазначений Закон, який покращить матеріальне становище цієї категорії громадян.

Цей Закон розширює діючі пільги і компенсації членам сімей постраждалих громадян, і в першу чергу дітям. Він передбачає визначення категорії потерпілих, яким в дитячому віці встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, встановлює 50-процентну знижку плати за користування житлом.

Потерпілі діти проходитимуть переогляд у спеціальній медико-соціальній експертній комісії по досягненню ними 18 років, незалежно від терміну, на який їм було встановлено інвалідність.

Передбачається повне державне забезпечення дітей до вступу їх до школи шляхом безплатного виховання їх не тільки в державних, але й у комунальних закладах освіти, а також забезпечення продуктами харчування потерпілих дітей, які не відвідують дитячі та загальноосвітні навчальні заклади, у тому числі і тих, які не знаходяться в обліковому складі шкіл.

Дружині (чоловіку) померлого громадянина, смерть якого пов'язана з Чорнобильською катастрофою, а також опікуну дітей померлого видається відповідне посвідчення.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також

Читайте также