"Карлскруна" посетит Севастополь

14.05.2001, 11:08

В соответствии с программой сотрудничества между Министерствами обороны Украины и Королевства Швеция на текущий год, с 15 по 20 мая планируется заход в порт Севастополь минного заградителя Шведского Королевского Флота "Карлскруна". (укр.)

На борту корабля, яким командує капітан 2 рангу Ерік Термасніус, перебуватимуть принц королівської сім'ї Швеції Карл-Філіп у якості курсанта і військовий аташе Швеції в Анкарі полковник Хокан Сведін.

Під час перебування шведських гостей плануються їх візит у штаб Військово-Морських Сил України та міську державну адміністрацію, покладання квітів до Меморіалу "Захисникам Севастополя у 1941-1942 роках", відвідання Севастопольського військово-морського інституту ім. П. С. Нахімова, Панорами оборони Севастополя у 1854-1855 роках і Діорами, екскурсії у Ялту, Каховку та Зміївку (старошведське село). Також шведські військовослужбовці проведуть дружній матч з футболу з командою Севастопольського ВМІ.

На протязі усього візиту корабель Шведського Королівського Флоту "Карлскруна" буде відкрито для відвідання мешканцями міста.

Екіпаж корабля складається з 48 офіцерів, 61 курсанта та 72 призовників. Довжина мінного загороджувача - 106 м, ширина - 15 м, водотоннажність - 3200 т, максимальна швидкість ходу - 20 вузлів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також