В парламенте начинаются пленарные заседания

15.05.2001, 11:28

В течение первой пленарной недели месяца, которая продлится с 15 по 18 мая, Верховная Рада Украины планирует рассмотреть около 120 вопросов, в том числе 12 законопроектов, определенных Президентом Украины и правительством как неотложные и первоочередные. (укр.)

Пленарний тиждень Верховної Ради України розпочнеться сьогодні, 15 травня, з розгляду на Дні уряду інформації Кабінету Міністрів України про стан і формування цін та тарифів у житлово-комунальній сфері.

Згідно з проектом плану, у вівторок по завершенні Дня Уряду парламент розгляне три законопроекти, спрямовані на розв'язання соціальних проблем: про внесення змін до Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (реєстр. No.6317); про погашення заборгованості із заробітної плати та інших видів грошових виплат (реєстр. No.6308); про внесення змін до Кодексу законів про працю, які стосуються трудових спорів з питань виплати заробітної плати (реєстр. No.6340). Серед іншого цього дня парламентарії розглянуть, зокрема, у новій редакції законопроект про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (реєстр. No.1104-д), проект Постанови про відхилення проектів законів України про делеговані повноваження щодо регулювання діяльності Президента України (реєстр. No.3340-п) тощо.

У середу, 16 травня, парламент планує розглянути 10 законопроектів. Серед них - про внесення змін до Кодексу законів про працю щодо відпусток (реєстр. No.7010); про цивільну відповідальність за ядерну шкоду та її фінансове забезпечення (реєстр. No.6015); про державну підтримку вітчизняних виробників рейкового рухомого складу та його оновлення (реєстр. No.6278-д) та інші.

У другій половині цього дня народні депутати продовжать роботу у комітетах та фракціях.

У четвер, 17 травня, - в день голосування в парламенті - передбачається розглянути і прийняти рішення щодо 55 документів. Роботу планується розпочати з розгляду законопроектів, визначених Президентом як невідкладні. Зокрема, повернутися до повторного розгляду Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування в частині, що стосується видавничої справи" (реєстр. No.4271-6).

У третьому читанні передбачається визначитися щодо нової редакції законопроекту про внесення змін до Закону України "Про лізинг" (реєстр. No.5097), у другому - щодо проекту Земельного кодексу України (реєстр. No.5285); законопроектів: про підтвердження відповідності (реєстр.No.6013); про акредитацію органів з оцінки відповідності (реєстр.No.6013); про стандартизацію (реєстр. No.6130) тощо.

У четвер планується також повторно розглянути та визначитися стосовно пропозицій Президента України до законопроектів "Про органи самоорганізації населення" (реєстр.1257-4); "Про статус депутатів місцевих рад" (реєстр. No.1259); "Про засади відродження та розвитку електронної промисловості в Україні" (реєстр. No.4216); "Про створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України" (реєстр. No.4165).

Цього ж дня депутати прийматимуть рішення з обговорених раніше питань, в тому числі визначених Президентом як невідкладні: законопроекту про внесення змін і доповнень до Закону України "Про податок на додану вартість" (щодо оподаткування путівок) (реєстр.No.7222) та два проекти законів про виробництво, експорт та імпорт дисків для лазерних систем зчитування (реєстр. No.No.6251 та 6251-1). Також передбачається прийняти рішення щодо двох законопроектів про телекомунікації (реєстр. No.No.6161 та 6161-1); а також проектів законів: про внесення змін до Закону "Про виконавче провадження" (реєстр. No.6234 та No.6147); про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування (реєстр. No.No.6152, 6152-1).

На голосування у четвер планується винести й законопроекти: про боротьбу із захворюванням на туберкульоз (реєстр. No.6321); п'ять документів, які передбачають внесення доповнень до Закону України "Про державні нагороди" (щодо встановлення почесних звань льотчикам) (реєстр. No.No.5305, 5305-1, 5305-2, 5305-3, 5305-4 та 5152); законопроект про внесення доповнень до закону "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо звільнення від додаткового 5-відсоткового збору з експорту тютюнової продукції - реєстр. No.5321) тощо.

Проектом розкладу засідань парламенту передбачається також визначитися стосовно включення до порядку денного сьомої сесії більше 25 законопроектів.

У п'ятницю, 18 травня, пленарне засідання планується розпочати зі звіту Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань вивчення соціально-політичної ситуації, що склалася у місті Василькові Київської обл. у зв'язку з проведенням у травні 2000 року позачергових виборів міського голови та забезпечення конституційних прав громадян місцевими органами державної влади.

Цього ж дня депутати планують розглянути ряд законопроектів про внесення змін до законів: "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" (реєстр. No.7103); "Про Національну програму інформатизації" (реєстр. No.6156); два законопроекти про концесії (реєстр. No.No.5393, 6201). Також у п'ятницю передбачається заслухати законопроекти про заборону ввезення і реалізації на території України етилованого бензину та свинцевих добавок до бензину (реєстр. No.6322); про відповідальність повітряних перевізників за перевезення пасажирів через державний кордон України без належних документів для в'їзду в Україну тощо.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также