На неделе парламент рассмотрит более 150 вопросов

21.05.2001, 15:02

На следующей пленарной неделе - 22-25 мая - Верховная Рада Украины планирует рассмотреть более чем 150 вопросов, в том числе 7 законопроектов, определенных Президентом и Кабинетом Министров как неотложные и первоочередные. (укр.)

Це передбачено проектом розкладу засідань Верховної Ради на наступний тиждень, що буде винесений на розгляд Погоджувальної ради керівників депутатських груп і фракцій у понеділок, 21 травня.

Згідно з проектом плану, у вівторок, 22 травня, парламент передбачає заслухати законопроекти з унормування сфер культури, соціальної та гуманітарної політики, реклами, в т.ч. політичної реклами та агітації, повернутися до питань, які залишилися не розглянутими у п'ятницю, 18 травня.

У середу, 23 травня, народні депутати планують обговорити 13 проектів законів та постанов. Серед них, зокрема, проект Постанови про відхилення законопроектів України щодо регулювання діяльності Президента України, а також законопроекти: про делеговані повноваження; про державну підтримку садівництва і виноградарства; про зміни до статей 11 і 16 Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності"; про питну воду та ін.

В день голосування - у четвер, 24 травня, парламентарії планують прийняти рішення щодо більш як 110 законопроектів та проектів постанов. В тому числі передбачається проголосувати щодо проведення Дня уряду 12 червня 2001 року на тему "Про стан виконання органами виконавчої влади вимог Закону України "Про ціни і ціноутворення" (в частині забезпечення державного регулювання цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення), а також щодо проведення парламентських слухань "5-а річниця Конституції України. Права і свободи громадян України - сподівання і реальність".

Серед законопроектів, визначених главою держави та урядом як невідкладні або першочергові, Верховна Рада України у четвер планує розглянути: у третьому читанні - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про відходи", у другому читанні - проекти Земельного кодексу України та Закону про внесення змін і доповнень до Закону України "Про податок на додану вартість"; прийняти рішення щодо законопроекту про виробництво, експорт та імпорт дисків для лазерних систем зчитування, обговореного парламентом на засіданні 24 квітня цього року; визначитися стосовно включення до порядку денного законопроектів про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оптичних дисків).

До проекту розкладу засідань наступного четверга включено повторний розгляд законів з пропозиціями Президента: "Про внесення змін до Закону України "Про Рахункову палату"; "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за обман покупця чи замовника"; "Про створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України".

Планується також проголосувати щодо включення до порядку денного сьомої сесії парламенту 11 законопроектів з питань судово-правової реформи.

У четвер наступного пленарного тижня Верховна Рада України планує також визначитися щодо питань ратифікації: Конвенції Міжнародної організації праці No.132 (переглянутої) 1970 року про оплачувані відпустки; Рішення Ради глав урядів держав-учасниць СНД про Міждержавну програму з розробки стандартів у галузі безпеки та охорони праці на продукцію, що взаємопостачається, на 2000-2005 роки; міжурядової україно-казахстанської Угоди про співробітництво в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їхніх наслідків.

У п'ятницю, 25 травня, Верховна Рада України планує розглянути 15 законопроектів. Цього дня, зокрема, передбачається заслухати та обговорити законопроекти, які стосуються проблем захисту споживачів, реструктуризації боргів за житлово-комунальні послуги, страхування, бюджетної політики, державної підтримки літако- та суднобудівної промисловості в Україні тощо.

Згідно з календарним планом проведення сьомої сесії Верховної Ради України третього скликання наступний тиждень буде останнім пленарним тижнем травня. Цим планом передбачено, що 22 травня - 1 червня цього року народні депутати працюватимуть у виборчих округах.

У червні заплановано два пленарні тижні - 5-8 та 19-22 червня.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также