Налоговые "каникулы" для малого бизнеса

25.05.2001, 11:41

Депутатские группы "Солидарность" и "Регионы Украины" подготовили законопроект об освобождении на пять лет от уплаты большинства налогов и сборов всех предпринимателей - физических лиц, которые работают без создания юридического лица и не имеют наемных работников. Согласно проекту закона, предприниматели будут платить только сборы на пенсионное и социальное страхование. (укр.)

Автори законопроекту, серед яких і голова Державної податкової адміністрації, лідер Партії регіонів України Микола Азаров, сподіваються, що пакет змін до податкового законодавства сприятиме зниженню податкового навантаження, стимулюватиме інвестиційну та інноваційну діяльність, виведення з тіні фонду зарплати.

Законопроект також передбачає звільнення від оподаткування прибутку від операцій із основними фондами і нематеріальними активами, якщо такий прибуток реінвестується в основні фонди вітчизняного виробництва. Як додатковий захід підтримки молодих підприємств пропонується прогресивна шкала оподаткування прибутку. Зокрема, планується знизити ПДВ з 20% до 17%. Акцизний збір в єдиний строк сплачуватиметься на спеціальний рахунок з відвантаженням підакцизного товару лише після перерахування акцизного збору покупцем (замовником). Податкові перевірки малого бізнесу проводитимуть не частіше разу на рік.
Инф. газеты "Голос України".

Читайте також

Читайте также