Украинские военные примут участие в учениях "Комбайнд Эндевор - 2001"

06.05.2001, 11:35

С 10 по 24 мая пройдут многонациональные международные учения в духе программы "Партнерство во имя мира" "Комбайнд Эндевор - 2001", в которых примут участие украинские военные. (укр.)

Традиційно навчання проходитимуть на базі Бундесверу "Ауленбах", що поблизу німецького міста Баумхолдер. Збройні Сили України будуть представлені зв'язківцями 1-ї окремої бригади зв'язку та фахівцями управління автоматизованих систем управління військами Генерального штабу ЗС України.

Перед проведенням навчань країни-учасниці провели три плануючі конференції - в Україні, Голландії та Швейцарії. Очікується, що в навчаннях братимуть участь понад 800 військовослужбовців з 38 країн.

Метою навчань, в яких Україна вперше взяла участь у 1997 році, було відпрацювання взаємосумісності обладнання. В цьому році під час тренувань заплановано провести декілька тисяч випробувань системи управління багатонаціональної мережі, що дозволить створити у військах базу даних електронних засобів управління зв'язком, які стануть складовою багатонаціональної мережі. Досягнуті результати будуть використовуватися для забезпечення миротворчих, гуманітарних та пошуково-рятувальних операцій.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також