Европейский выбор Украины

25.01.2002, 14:45

Президент Украины рассмотрел подготовленный по его поручению проект Концептуальных основ стратегии экономического развития Украины на 2001-2011 годы "Европейский выбор". (укр.)

Основна суть цього документа полягає у визначенні чітко окреслених завдань: прискорене виведення економіки на траєкторію сталого зростання через посилення дієздатності держави та дальше поглиблення ринкових реформ, утвердження соціально орієнтованої структурно-інноваційної моделі розвитку. Їх реалізація повинна створити реальні передумови набуття Україною спочатку асоційованого, а потім повного членства в Європейському союзі.

У відповідності з Розпорядженням Президента України на основі цього документа буде опрацьовано комплексну програму "Стратегія економічного та соціального розвитку України на 2002-2011 роки". Вона має відобразити не лише загальну перспективу української економіки, а й завдання розвитку відповідних галузей та регіонів нашої держави.

Президентом прийнято рішення винести проект Концептуальних засад соціально-економічної стратегії держави на обговорення Президії Національної Академії наук України та на Міжнародну науково-теоретичну конференцію "Україна - Європейський вибір".
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також