Украина и Гонконг развивают контакты

31.01.2002, 13:51

В завершение своего официального визита в Китайскую Народную Республику Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко посетил Гонконг, где было подписано два двусторонних документа. (укр.)

Анатолій Зленко зустрівся з секретарем з економічних питань уряду цього спеціального адміністративного району КНР Сандрою Лі. Під час переговорів сторони обмінялися думками щодо шляхів зміцнення торговельно-економічних зв'язків України з Гонконгом. Китайська сторона висловила інтерес до інвестиційного співробітництва та участі в проектах розбудови економічної інфраструктури в Україні. Сторони підписали угоду про міжнародне транзитне повітряне сполучення, яка стала першою міжурядовою угодою між Україною та Гонконгом.

Анатолій Зленко також зустрівся з Секретарем у справах торгівлі та промисловості Гонконгу Чау Хайєм. Сторони обговорили шляхи розбудови економічного співробітництва між Україною та Гонконгом. Чау Хай підтримав ідею запровадження безвізового режиму для взаємних поїздок бізнесменів України та Гонконгу. Сторони були єдині в переконанні, що такий крок мав би позитивний вплив на динаміку двосторонніх економічних контактів.

Перебуваючи в Гонконгу, Міністр закордонних справ України відвідав Торговельно-промислову палату цього спеціального адміністративного району КНР. Спільно з делегацією українських підприємців він взяв участь в роботі круглого столу, присвяченого проблемам розбудови україно-гонконгських зв'язків у економічній сфері. Були представлені ряд перспективних проектів, реалізація яких, за спільним визнанням, дала б потужний поштовх розвитку економічної взаємодії. Була підписана угода про співробітництво між торговельно-промисловими палатами України та Гонконгу, яка стала першим міжвідомчим документом між двома сторонами.
Инф. "ЭЛВИСТИ".

Читайте також