В Шанхае открыто Генконсульство Украины

30.01.2002, 13:13

Сегодня, 30 января, Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко, который находится с официальным визитом с КНР, официально открыл украинское Генеральное консульство в Шанхае. (укр.)

Виступаючи на урочистій церемонії з цієї нагоди, А. Зленко повідомив, що Генеральне консульство України в Шанхаї є 96 дипломатичною установою нашої держави, які функціонують сьогодні у світі.

За словами Міністра, відкриття Генерального консульства України в Шанхаї є свідченням того, що молодий зовнішньополітичний організм України успішно розвивається і впевнено освоює нові території.

А. Зленко наголосив, що "з відкриттям українського генконсульства в Шанхаї суттєво розширюється спектр україно-китайської взаємодії, оскільки Шанхай, будучи потужним промисловим та фінансовим центром Китаю, від сьогодні офіційно стає невід'ємним елементом співпраці між двома державами".

Міністр закордонних справ України висловив вдячність керівництву зовнішньополітичного відомства Китаю та органів місцевої влади Шанхаю за всебічне сприяння, надане Генеральному консульству на початковому етапі його діяльності.

Він підкреслив, що покладається на професіоналізм і патріотизм українських дипломатів, на їхню успішну співпрацю і взаємодію з державними органами влади Шанхаю.

В свою чергу, віце-мер Шанхаю Фен Гоцін повідомив, що Генеральне консульство України є 42 зарубіжною дипломатичною установою, які діють у Шанхаї.

Він подякував уряду України за увагу до розвитку співробітництва з Шанхаєм, свідченням якого відкриття в цьому місті української консульської установи.

Фен Гоцін висловив сподівання, що економічне зростання, яке спостерігається сьогодні в економіці Шанхаю і України, стане запорукою успішного співробітництва цього китайського міста з українськими партнерами.

В церемонії урочистого відкриття Генерального консульства України взяли участь представники акредитованого в Шанхаї дипломатичного корпусу, міських органів влади, місцевої політичної еліти та громадськості.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також