Итоги заседания коордитаров стран-членов ГУУАМ

31.01.2002, 13:29

24 и 25 января в Тбилиси (Грузия) прошло очередное восьмое заседание Комитета национальных координаторов (КНК) стран-участниц ГУУАМ. (укр.)

Учасники засідання обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих під час Ялтинського саміту ГУУАМ та діяльність в рамках цієї організації за час, що минув після останнього засідання КНК в Баку (Азербайджанська Республіка) 18-19 вересня 2001 року. Під час засідання його учасниками була підкреслена необхідність активізації процесу реалізації рішень Ялтинського саміту, підсилення діяльності ГУУАМ у політичній, економічній та гуманітарній сферах. З цією метою була підкреслена важливість підсумків засідання Міністрів закордонних справ держав-учасниць ГУУАМ, яке відбулось в рамках 56-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 14 листопада 2001 року.

Учасниками засідання була також підтверджена готовність держав-учасниць ГУУАМ активізувати співробітництво зі світовою спільнотою у боротьбі з міжнародним тероризмом.

Відзначивши необхідність активізації діалогу ГУУАМ-США, члени Комітету національних координаторів прийняли рішення продовжити консультації з американською стороною з питання створення спільної експертної групи. В рамках засідання були погоджені текст проекту Рішення Глав держав-учасниць ГУУАМ щодо статусу спостерігачів в діяльності ГУУАМ, а також текст проекту Тимчасового Положення про інформаційний офіс ГУУАМ в Києві.

Учасниками засідання Комітету була також підкреслена необхідність парафування тексту Угоди щодо створення зони вільної торгівлі на черговому засіданні КНК.

Крім того, під час засідання було наголошено на необхідності провести ближчим часом Бізнес-Форум ГУУАМ в Баку та Бізнес-Форум ГУУАМ-ЄС в Брюсселі; було також прийняте рішення виробити пропозиції щодо проведення Економічного Форуму ГУУАМ в Ташкенті.

Наступне засідання Комітету національних координаторів держав-учасниць ГУУАМ відбудеться наприкінці березня 2002 року в Кишиневі.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також