Пути обеспечения позитивного международного имиджа Украины

25.01.2002, 11:43

24 января в Министерстве иностранных дел Украины состоялось заседание Научного совета при МИД на тему "Пути обеспечения позитивного международного имиджа Украины". (укр.)

Як відомо, цей дорадчий орган був заснований у 2000 році і складається з відомих вітчизняних політологів та дипломатів. Цього разу в центрі уваги була проблема іміджу України у світі.

Відкриваючи засідання, Міністр закордонних справ Анатолій Зленко охарактеризував це питання як проблему загальнодержавного рівня. Від його вирішення, сказав він, залежать ключові питання розвитку України: здобутки на міжнародній арені, притік інвестицій тощо.

На його думку, Україні потрібна оперативна, насичена ідеями і навіть жорстка державна політика в інформаційній сфері.

Учасники дискусії відзначали необхідність більш цілеспрямованої інформаційної роботи, насамперед в контексті реалізації стратегії європейської інтеграції України. Наголошувалося на необхідності диференціації зусиль по формуванню державного іміджу. Відзначалося, що вони мають охоплювати як політичний істеблішмент інших країн, так і ділові кола, неурядові організації, ЗМІ та інших учасників інформаційного простору.

Члени Наукової ради висловили також переконання, що створення належного іміджу держави повинно досягатися шляхом реалізації локальних політичних цілей. До них, зокрема, належать визнання України з боку США як держави з ринковою економікою, вступ до СОТ тощо. Пролунав заклик активізувати роботу вітчизняної дипломатії з українською діаспорою останньої хвилі.

Більш повна інформація про дискусію, що відбулась, буде опублікована в щомісячнику МЗС "Політика і час".
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також