Украинские миротворцы в Сьерра-Леоне выполняют важные задания

11.10.2002, 11:23

Военнослужащие украинского национального контингента миссии ООН в Сьерра-Леоне будут обеспечивать ротацию нигерийского миротворческого батальона. (укр.)

Згідно плану ротації контингентів, які виконують миротворчі завдання Місії ООН у Сьєрра-Леоне, 24 жовтня розпочинається чергова ротація миротворчого підрозділу з Нігерії.

Розпорядженням командування Місії ООН до виконання цього важливого завдання залучатиметься 62 одиниці автомобільної техніки та близько 100 військовослужбовців українського контингенту. Нашими військовими з населеного пункту Порт-Локо до аеропорту населеного пункту Лунги буде перевезено близько 2,5 тисяч нігерійських миротворців.

Для якісного забезпечення виконання цього завдання у підрозділах українського контингенту розпочато підготовку техніки, проводяться додаткові заняття з водіями та облаштовується транзитний табір для відпочинку водіїв. З керівництвом нігерійського контингенту узгоджено всі організаційні питання ротації та забезпечення надійного супроводження колон.

Окрім забезпечення ротації нігерійців, українських миротворців планується залучити до передислокації ганійського миротворчого контингенту із населеного пункту Кенема до населеного пункту Лунги, яке відбуватиметься відповідно до плану скорочення Місії ООН у Сьєрра-Леоне.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також