В Ялте обсуждаются вопросы военной реформы в Украине

28.10.2002, 11:23

28 и 29 октября в Ялте проходит заседание совместной рабочей группы Украина-НАТО по вопросам военной реформы. (укр.)

Українську делегацію очолює заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Пирожков, делегацію Альянсу - політичний радник Генерального секретаря НАТО Едгар Баклі. Інтереси оборонного відомства представлятиме Державний секретар Міністерства оборони України з питань міжнародного співробітництва генерал-полковник Віктор Банних.

В ході засідання планується обговорити широке коло питань, що стосуються відносин України з Альянсом. Зокрема, хід воєнної реформи в Україні, здійснення парламентського контролю над діяльністю Збройних Сил та інших військових формувань, реформи в галузі державної безпеки. Серед інших важливих тем спільної робочої групи - правові питання воєнної реформи, проблеми утилізації застарілого та надлишкового озброєння та боєприпасів, які вивільняються в ході реформування Збройних Сил України. Пропонуються до обговорення також питання військової освіти та підготовки військових кадрів.

Очікується, що за підсумками засідання спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Пирожков та політичний радник Генерального секретаря НАТО Едгар Баклі проведуть спільну прес-конференцію.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також