Состоялся симпозиум командующих ВМС стран Средиземноморского и Черноморского регионов

19.10.2002, 12:12

Главнокомандующий Военно-морских сил Вооруженных Сил Украины Адмирал Михаил Ежель принял участие в IV симпозиуме командующих ВМС стран Средиземноморского и Черноморского регионов в Италии. (укр.)

15 жовтня у Венеції розпочався ІV-й Симпозіум командувачів військово-морських сил країн Середземноморського і Чорноморського регіонів. Україну на цьому форумі представляв Головнокомандувач ВМС ЗС України адмірал Михайло Єжель, який перебував в Італії на запрошення командувача ВМС Італії адмірала ескадри Марчелло Де Донно.

У своєму виступі на симпозіумі Головнокомандувач ВМС України проаналізував розвиток військово-морського співробітництва в Чорноморському регіоні. На думку адмірала Михайла Єжеля, перспективними напрямками співробітництва держав регіону у військово-морській сфері можуть бути обмін інформацією з питань підготовки і управління військово-морськими силами, підготовка військових кадрів, взаємний обмін інформацією про нові зразки озброєнь, військової техніки і здійснення оборонно-промислової кооперації, співробітництво в метеорологічному і гідрографічному забезпеченні діяльності флотів. Як вважає головнокомандувач, це співробітництво здатне досягти більш високого рівня та ефективності за рахунок використання можливостей не лише військово-морських сил, але й різних урядових організацій, прикордонних і поліцейських сил.

На сьогодні співробітництво здійснюється за декількома основними напрямками: обмін досвідом з питань реформування ВМС під час щорічних зустрічей командувачів флотами країн Чорноморського регіону, взаємодія в рамках угоди про Чорноморську групу військово-морського співробітництва BLACKSEAFOR, а також участь у навчаннях в рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру", що проводяться у регіоні.

Симпозіум тривав до 18 жовтня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також