Украинские миротворцы в Сьерра-Леоне обеспечивают ротацию нигерийского контингента

31.10.2002, 11:45

Миротворцы национального контингента Вооруженных Сил Украины Миссии ООН в Сьерра-Леоне начали транспортное обеспечение ротации нигерийских батальонов и командование сектора. (укр.)

28 жовтня, згідно з розпорядженням командувача Місії ООН у Сьєрра-Леоне та затвердженого плану регулювання, скорочення і виводу військ, нігерійське військове керівництво приступило до чергової ротації з одночасним скороченням однієї із рот. На сьогодні це один із найчисельніших миротворчих підрозділів, який виконує завдання Місії ООН у Сьєра-Леоне із 1999 року.

Укрбату наказано забезпечити перевезення підрозділів контингенту та вантажу з Порт-Локо, Фритауна і Годеріка до аеропорту Лунги та у зворотній бік. Це одна із складних транспортних операцій, до якої залучено 60 автомобілів та 80 військовослужбовців.

Штабом батальйону на чолі з підполковником Юрієм Кравченком розроблено графік руху колон автомобільної техніки, організовано порядок взаємодії із пакистанським контингентом щодо забезпечення надійного супроводження колон. Перед початком робіт з водіями були проведені заняття з безпечної експлуатації техніки в місцевих умовах та її контрольний огляд. Для відпочинку водіїв у населеному пункті Лунги, де розташовано один із українських підрозділів, силами тилових підрозділів облаштовано транзитний табір.

Рух автомобільної техніки, яка залучається до транспортування військових із Нігерії, здійснюється трьома колонами, а операція з переміщення пройде у чотири етапи. Згідно з планом буде перевезено більше 3000 військових та весь вантаж контингенту із Нігерії.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також