Продолжается проверка в ВС Украины

14.10.2002, 11:23

В Вооруженных Силах Украины продолжается итоговая проверка за 2002 учебный год. (укр.)

У відповідності до рішення Міністра оборони генерала армії України Володимира Шкідченка, у Збройних Силах України триває підсумкова перевірка за 2002 навчальний рік. Перевірка проходитиме у два етапи: І-й - з 7 по 12 жовтня і другий - з 14 по 19 жовтня.

Мета проведення контрольних занять - оцінити реальний стан військ (сил), органів управління, штабів тощо, виявити існуючі проблеми та досягнення. Все це необхідно в першу чергу для вивчення стану виконання Державної програми реформування та розвитку Збройних Сил України та аналізу результатів реалізації концепції нової функціональної структури ЗС України - Передових сил оборони (ПСО), особливо, її провідного компоненту - Об'єднаних сил швидкого реагування.

У цьому ж аспекті перевіряється методична майстерність командирів та начальників, їх вміння працювати з людьми, організовувати дієву роботу щодо профілактики нестатутних відносин та попередження правопорушень. Особлива увага звертатиметься також на організацію служби військ, вартової і внутрішньої служби.

В ході перевірки також будуть ретельно вивчені питання організації виховної роботи, проблеми соціальної політики у Збройних Силах України, стан соціального забезпечення військовослужбовців та членів їхніх сімей і його впливу на моральний клімат у військових колективах. Аналізу підлягатиме також економічна діяльність у військах (силах), раціональне використання виділених фінансових та матеріально-технічних ресурсів.

Для здійснення підсумкової перевірки створено комісії. До їх складу призначені найбільш підготовлені генерали та офіцери Центрального апарату Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, Головних командувань видів Збройних Сил і оперативних командувань, які мають великий досвід керівництва військами (силами).
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також