Новый состав украинского вертолетного отряда прибыл на африканскую землю

15.10.2002, 11:18

В Сьерра-Леоне самолетом ТУ-154 прибыл состав новой ротации 20-го отдельного вертолетного отряда Вооруженных Сил Украины. (укр.)

11 жовтня черговий рейс літака ТУ-154 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна кампанія" доставив на африканську землю 91 українського військовослужбовця нової ротації 20 окремого вертолітного загону (ОВЗ) Збройних Сил України. За майже трирічну діяльність це вже 4-а ротація українських вертолітників.

Завдання, що стоять перед щойно прибулими вертолітниками залишаються незмінними. Вони допомагатимуть перевозити гуманітарні вантажі та людей, евакуювати поранених, здійснюють пошуково-рятувальні роботи, бойові польоти по охороні кордону з Ліберією, повітряну розвідку.

Українські вертолітники, що повертаються до дому, командиром яких є льотчик 1-класу підполковник Ігор Бевз, швидко адаптувалися до африканських умов і добре виконали відповідальні завдання Місії. Протягом півроку вони зробили майже 1600 вилетів, перевезли понад 10000 тисяч пасажирів та 180 тонн вантажу. В повітрі льотчики провели близько 900 годин. Всі завдання виконувалися в край важких кліматичних умовах, в період тропічних злив, низької хмарності та великої вологості. За весь час їх перебування у Сьєрра-Леоне не виникло жодної позаштатної ситуації з вини особового складу, не зірвано жодного польотного завдання Місії ООН у Сьєрра-Леоне.

20-ий ОВЗ Збройних Сил України був сформований у січні 2001 року згідно Указу Президента України "Про участь України у міжнародній миротворчій операції ООН у Сьєрра-Леоне" від 8-го грудня 2001 року. А до виконання миротворчої місії українські військові вертолітники розпочали з 20 лютого, коли комбінованим способом - літаком та морським шляхом на поромі, були доставлені до столиці Сьєрра-Леоне техніка та особовий склад в кількості 110 чоловік.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також