Украинские миротворцы посещают Иерусалим

02.10.2002, 11:07

Благодаря договоренности между службами безопасности Ливана и Израиля почти весь личный состав 3-го отдельного инженерного батальона ВС Украины посетит христианские святыни в городе Иерусалиме. (укр.)

На прохання українських миротворців командувач Тимчасових Сил ООН у Лівані генерал-лейтенант Лаліт Теварі звернувся до керівників служб безпеки Лівану та Ізраїлю за дозволом про відвідання особовим складом 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України Християнських святинь у місті Єрусалим. Враховуючи те, що всі українці за віросповіданням християни, і для них це, можливо, єдина нагода у житті побувати на святих землях, згоду між відповідними структурами Лівану та Ізраїлю було досягнуто.

Починаючи з вересня цього року, кожної суботи та неділі, від двох до чотирьох груп українських миротворців мали можливість їздити екскурсійними автобусами ТСООНЛ до Єрусалима. Там вони не лише побачили на власні очі Біблейські місця, але й відвідали службу в Храмі Святої Гробниці, Олтар Цвяхів Святого Хреста на місці Голгофи та торкнулися Каменя Помазання. Військовослужбовці Укрінжбату також освятили свічки, нагрудні хрестики та ікони, щоб після завершення місії привезти ці реліквії на Батьківщину.

Туристичні маршрути українських миротворців не обмежуються лише Ізраїлем. За ініціативою командування батальйону вже відбулися поїздки до старовинних міст Лівану, зокрема, Тиру, Баальбеку та міста-легенди Біблоса. Найближчим часом особовий склад Укрінжбату планує побувати в місцях християнських та історичних пам'яток на території Сирії.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також