Украинские инспекторы проверяют европейские вооруженные силы

03.10.2002, 11:31

Две группы украинских верификаторов находятся в Польше и Румынии, где проводят инспекции объявленных объектов по Договору об обычных вооруженных силах в Европе. (укр.)

Представники Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу Збройних Сил України знаходяться у Польщі та Румунії, де проводять інспекції оголошених об'єктів контролю за Договором про звичайні збройні сили у Європі (ЗЗСЄ). Групу українських верифікаторів, які працюють у Польщі, очолює начальник Центру забезпечення реалізації договорів (м. Лівів) полковник Євген Завальний, та у Румунії - начальник відділу (звичайних збройних сил у Європі) - заступник начальника управління верифікації Центру військового співробітництва та верифікації Генерального штабу ЗС України полковник Андрій Гудзь.

Інспекції триватимуть до 4 жовтня.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями щодо чисельності особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекцій територій країн, які підписали цей документ.

"Інспекційний" рік за Договором ЗЗСЄ розпочався 17 березня. Пасивна та активна квоти України у 2002 році складають по 22 інспекції.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також