В Крыму появится Войсковая служба порядка

07.10.2002, 11:24

В Автономной Республике Крым началось формирование структурных подразделений территориального управления Войсковой службы порядка. (укр.)

На виконання вимог Закону України "Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України" та наказу Міністра оборони України "Про заходи щодо створення Військової служби правопорядку у Збройних Силах України", у Автономній Республіці Крим розпочалося формування Військової служби правопорядку (ВСП).

Спеціальне правоохоронне формування призначено для забезпечення правопорядку та військової дисципліни серед військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України в місцях дислокації військових частин та військових містечках. Серед інших завдань - запобігання та попередження правопорушень і злочинів, їх припинення та своєчасне розкриття. Крім того, військовослужбовці ВСП протидіятимуть диверсійним проявам та терористичним актам на військових об'єктах.

Наказом Міністра оборони України на посаду начальника Кримського територіального управління Військової служби правопорядку призначено генерал-майора Віктора Шевченка.

Військова служба правопорядку ЗС України включатиме в себе Головне управління ВСП ЗС України, Центральне та територіальні управління, зональні відділення, окремі підрозділи, навчальний центр, дисциплінарний батальйон, а також місця їх дислокації та зони діяльності.

З урахуванням вимог Державної програми реформування та розвитку ЗС України на період до 2005 року, рівня матеріально-технічного забезпечення та підготовки фахівців формування, розвиток ВСП здійснюватиметься в три етапи.

На першому етапі (червень-грудень 2002 року) передбачено формування Головного управління ВСП ЗС України, Центрального та територіальних управлінь, зональних відділень і підрозділів та навчального центру. Також планується організувати взаємодію з відповідними органами виконавчої влади, самоврядування, військового управління, здійснити добір, підготовку та укомплектування відповідними категоріями військовослужбовців та працівників ЗС України структурних підрозділів ВСП, створити системи інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення.

На другому етапі (до кінця 2003 року) планується завершити формування органів управління і підрозділів ВСП та розпочати підготовку відповідних фахівців у створеному навчальному центрі та продовжити відбір, підготовку та комплектування структурних підрозділів ВСП.

В ході третього етапу (2004-2005 роки) планується завершити комплектування органів управління і підрозділів ВСП, оснащення їх матеріально-технічними засобами, озброєнням та військовою технікою, засобами індивідуального захисту. Завершальний етап також передбачає вдосконалення навчально-матеріальної бази, системи управління та оптимізацію структурних підрозділів ВСП пропорційно чисельності Збройних Сил України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також