Начинается ротация украинских миротворцев в Сьерра-Леоне

08.10.2002, 10:35

Начинается ротация личного состава 20-го отдельного вертолетного отряда Вооруженных Сил Украины, который выполняет миссию в составе миротворческого контингента ООН в Сьерра-Леоне. (укр.)

На початку жовтня розпочинається чергова ротація особового складу 20-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує місію у складі миротворчого контингенту ООН в Сьєрра-Леоне (Африка).

3 жовтня о 23:50 з міста Миколаїв курсом на столицю цієї західно-африканської країни - Фрітаун - був запланован виліт першого Іл-76 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія". Літак доставив вантаж, необхідний українським миротворцям для виконання поставлених завдань та у повсякденному житті. А 9 жовтня з військового аеродрому міста Львова літаком Ту-154 буде відправлено 110 чоловік особового складу нової ротації вертолітного загону. 11 жовтня цей же літак повернеться в Україну з українськими військовослужбовцями на борту, які протягом 6 місяців виконували миротворчу місію в Сьєрра-Леоне.

Новий склад 20-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України формувався на базі однієї з частин армійської авіації Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України. До його складу було відібрано найбільш підготовлених офіцерів та прапорщиків, які протягом півроку пройшли поглиблену підготовку. Її було організовано в чотирьох групах: льотній, інженерно-авіаційній, тиловій та зв'язківців. Всі заняття планувалися з урахуванням накопиченого досвіду виконання миротворчих місій на Африканському континенті (Ангола і Сьєрра-Леоне) і мали практичну спрямованість. Важливим елементом підготовки стало вивчення звичаїв та законів країни перебування. Особливу увагу було приділено медичному обстеженню миротворців. Перевірку стану здоров'я льотного складу та військовослужбовців, що залучатимуться до виконання польотних завдань, було здійснено у військово-медичному центрі ВПС. Решти майбутніх миротворців - у військових шпиталях, де всім без винятку було зроблено необхідні щеплення та забезпечено усім комплектом засобів профілактики.

Командиром нового контингенту призначено досвідченого офіцера, льотчика 1-го класу (понад 2000 годин нальоту), колишнього командира зазначеної частини, а нині начальника служби безпеки польотів відділення безпеки польотів управління армійської авіації Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України полковника Володимира Пастухова.

20-й окремий вертолітний загін ЗС України розпочав виконувати миротворчі завдання у Сьєрра-Леоне з березня 2001 року, де увійшов до складу національного контингенту з 4-ма вертольотами Мі-8МТ. На українських військових льотчиків покладені завдання щодо перевезення персоналу Місії ООН, вантажів, медичного транспортування, евакуації поранених, повітряного супроводження переміщення військ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також