Уточняется состав исполнительного комитета районного Совета

10.12.2002, 11:35

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам государственного строительства и местного самоуправления рекомендовал парламенту одобрить в целом законопроект о внесении изменений в статью 51 Закона Украина "О местном самоуправлении" (по составу исполнительного комитета районного Совета). (укр.)

Як наголошує автор народний депутат В. Кириленко, в законі про місцеве самоврядування посада заступника голови районної в місті Ради не включена до числа осіб, які включаються до складу виконавчого комітету Ради. Разом з тим стаття 56 цього ж закону передбачає, що "Заступник голови ради в разі відсутності голови ради або неможливості виконання ним своїх обов'язків з інших причин здійснює повноваження голови відповідної ради".

Оскільки до повноважень голови Ради належить і керівництво виконкомом, то на практиці це може призвести до правової колізії. Наприклад, заступник голови районної в місті Ради не буде включений до складу виконкому і це зробить проблематичним виконання ним повноважень голови в частині керівництва виконкомом.

Прийнявши запропонований законопроект, наголошує автор, Верховна Рада усуне цю колізію і включить заступника голови районної в місті Ради до переліку осіб, які є членами виконавчого комітету (так само, як це передбачено чинним законом для заступника голови сільської, селищної, міської Ради).
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також