Разработаны изменения к Семейному кодексу Украины

21.12.2002, 12:44

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам правовой политики рекомендовал парламенту принять за основу законопроект о внесении изменений в Семейный кодекс Украины. (укр.)

Ці зміни до Сімейного кодексу України стосуються опіки та піклування (автор народний депутат В. Онопенко).

Законопроект передбачає доповнити розділ VII "Прикінцеві положення" Сімейного кодексу України, який набирає чинності з 1 січня 2003 року, положенням, що розділ ІV "Опіка і піклування" Кодексу про шлюб та сім'ю України, що втрачає чинність з введенням в дію нового кодексу. Як пропонує автор, розділ "Опіка і піклування" Кодексу про шлюб та сім'ю залишатиметься чинним до введення в дію нового Цивільного Кодексу України, який повернутого Президентом до парламенту для повторного розгляду.

Необхідність ухвалення законопроекту В. Онопенка, викликана тим, що до набрання чинності Цивільним кодексом України в Україні не будуть взагалі діяти правові норми, які регулюють опіку та піклування.

Також на підтримку законопроекту висловився і Комітет з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства.

Головне науково-експертне управленні Апарату Верховної Ради підтримує прийняття законопроекту за основу, при цьому вважає за доцільне під час другого читання передбачити одночасне введення в дію Сімейного та Цивільного кодексів України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також