Составлен список организаций, которые могут контролировать субъекты хозяйствования в Украине

04.12.2002, 12:25

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам промышленной политики и предпринимательства рекомендовал парламенту поддержать в первом чтении проект Закона об основных условиях осуществления контроля за деятельностью субъектов хозяйствования в Украине. (укр.)

За словами автора народного депутата С. Тігіпко, цей законопроект встановлює єдиний для всіх органів, які здійснюють контроль за діяльністю суб'єктів господарювання в Україні, порядок організації та проведення перевірок фінансово-господарської, виконавчо-розпорядчої та іншої діяльності суб'єктів господарювання, проведення ними обстежень та надання обов'язкових приписів з метою допомоги їм уникнути порушень чинного законодавства шляхом налагодження паритетних стосунків між органами контролю та суб'єктами господарювання.

Проектом пропонується встановити перелік органів, що мають право проводити планові та позапланові перевірки суб'єктів господарювання. А саме: Антимонопольний комітет України, Державний комітет стандартизації, метрології та сертифікації України, Державна служба експортного контролю, органи з контролю за цінами, Державна податкова служба, Державна митна служба, Контрольно-ревізійна служба, Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку України, Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство внутрішніх справ.

В законопроекті виписано підстави для проведення позапланових виїзних перевірок, встановлено граничні терміни їх тривалості, права та обов'язки службових осіб контролюючих органів при провадженні окремих дій в ході перевірки тощо.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також