Закон "Об организации гастрольных мероприятий в Украине" готов ко второму чтению

05.12.2002, 11:08

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам культуры и духовности, рассмотрев сравнительную таблицу к закону "Об организации гастрольных мероприятий в Украине", рекомендовал парламенту одобрить его во втором чтении. (укр.)

У першому читанні документ ухвалено у березні 1999 року Зазначений проект буде поставлений на наступному пленарному тижні.

Проект документу визначає засади організації гастрольних заходів в Україні. Зокрема, пропонується вважати гастрольними заходами в Україні видовищні заходи (фестивалі, концерти, вистави, циркові, лекційно-концертні, розважальні програми тощо) вітчизняних та зарубіжних творчих колективів, окремих виконавців за межами їх стаціонарних сценічних майданчиків, а також творчих колективів, в тому числі тимчасових, та виконавців, які не мають стаціонарних сценічних майданчиків.

Гастрольними заходами, відповідно до законопроекту, не вважаються: благодійні виступи вітчизняних та зарубіжних виконавців та колективів, які проводяться в рамках мистецьких конкурсів, фестивалів, ювілейних вечорів або інших масових урочистих заходів, або ж перед аудиторіями, що складаються з дітей, військовослужбовців, представників суспільних груп чи верств населення, які потребують соціального захисту (інваліди, престарілі, біженці, жертви Чорнобильської катастрофи тощо) на які не реалізуються квитки і які проводяться органами державної влади, місцевого самоврядування або всеукраїнськими творчими спілками у відповідності до їхніх статутний цілей.

Благодійним, у законопроекті пропонується вважати такий гастрольний захід, який не передбачає жодного грошового чи матеріального доходу його організаторів та учасників, або увесь дохід від заходу спрямовується на благодійну допомогу.

Організацію гастрольних заходів в Україні, відповідно до проекту документа, здійснюють юридичні особи - резиденти, а також нерезиденти, що проводять свою діяльність на території України через представництво зареєстровані відповідно до законодавства України, статутними документами яких передбачена організація гастрольно-концертних заходів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також