Министр обороны Украины выступит на Мюнхенской конференции

01.02.2002, 10:56

С 1 по 3 февраля украинская военная делегация во главе с Министром обороны генералом армии Украины Владимиром Шкидченко примет участие в работе 38-ой Мюнхенской конференции по вопросам политики безопасности. (укр.)

На форум запрошені Міністри оборони та закордонних справ країн НАТО і партнерів, видатні політики в галузі безпеки країн Європи, Північної Америки та Азії, а також керівний склад НАТО.

Учасники конференції обговорять проблемні питання боротьби з міжнародним тероризмом та ситуацію у центральноазіатському регіоні. Передбачається, що під час обговорення питань, передбачених порядком денним, генерал армії України Володимир Шкідченко виступить із доповіддю "НАТО, що змінюється". Планується також, що глава українського військового відомства зустрінеться зі своїми колегами з Федеративної Республіки Німеччини, Канади, Королівства Бельгія, Королівства Іспанія, Російської Федерації та Угорської Республіки.

Мюнхенська конференція є щорічним заходом на вищому рівні. Її засновником став німецький видавець Евалд фон Кляйст, який у 1962 році започаткував у Мюнхені "засідання представників військових відомств". Пізніше це засідання отримало іншу назву - міжнародна конференція з питань політики безпеки. Основні питання, що розглядаються на конференції - це зміни в політиці безпеки, європейські та американські відносини. Україна бере участь в роботі цієї конференції з 2000 року. В минулому році 37-а Мюнхенська конференція з питань політики безпеки проводилася в інтерактивному режимі через мережу Інтернет.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також