На Яворивском полигоне пройдут "Совместные испытания"

12.02.2002, 11:09

Во Львове проходит главная планирующая конференция многонациональных военных учений "Кооператив Адвенче Эксчейндж - 2002". (укр.)

11-15 лютого у Львові триватиме робота головної плануючої конференції тактичних навчань міжнародних сил швидкого реагування "Спільні випробування - 2002" ("Кооператив Адвенче Ексчейндж - 2002"). Передбачається, що ці великомасштабні багатонаціональні військові маневри в рамках програми "Партнерство заради миру" відбудуться на базі Яворівського навчального центру миротворчих операцій Західного оперативного командування у жовтні 2002 року.

В роботі конференції беруть участь представники країн-учасниць та партнерів НАТО, що залучаються до проведення маневрів. Під час конференції її учасники підтвердять кількісний склад сил, що залучаються на навчання, проведуть рекогносцировку навчальних місць та об'єктів проведення маневрів. Також триватиме робота в синдикатах - координаційному, наземних операцій, військово-повітряних сил, матеріально-технічного забезпечення, зв'язку з громадськістю тощо.

Передбачається, що до "Спільного випробування - 2002" буде залучено близько 5000 військових, зокрема, понад 1000 - від Збройних Сил України, до 600 одиниць техніки та сили армійської авіації.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також