Завершилась планирующая конференция учений "Совместные испытания - 2002"

16.02.2002, 11:13

Многонациональные учения "Совместные испытания - 2002", которые пройдут в октябре на Яворивском полигоне, станут самыми масштабными военными маневрами, проводящимися на территории Украины. (укр.)

В ході проведення головної плануючої конференції тактичних навчань міжнародних сил швидкого реагування "Спільні випробування - 2002" ("Кооператив Адвенче Ексчейндж - 2002"), що відбулася на Яворівському полігоні Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України, було проведено попередню рекогносцировку навчальних місць та об'єктів майбутніх великомасштабних маневрів.

Під керівництвом заступника командувача військами Західного оперативного командування генерал-майора Олександра Косенка 26 військових представників із 14 країн-учасниць та партнерів НАТО оглянули міжнародний центр підготовки миротворців.

Під час проведення плануючої конференції тривала робота координаційної групи, учасники якої розглянули питання відповідно до свого фаху. Адже на час навчань на полігоні буде розгорнута діяльність 9 штабів батальйонів на польовій базі, бойова техніка та польові табори країн-учасниць. За підсумками роботи координаційної групи було визначено час і місце проведення заключної плануючої конференції - вона теж проходитиме на Яворівському полігоні 2-4 липня 2002 року.

Особлива увага приділятиметься висвітленню ходу навчань в засобах масової інформації. Для сприяння цивільним ЗМІ передбачається створення спільного україно-американського прес-центру.

Маневри, що відбудуться в жовтні 2002 року, стануть першими за масштабами із проведених на території України. В них братимуть участь близько 5000 військових, до 600 одиниць техніки та сили армійської авіації об'єднаних збройних сил НАТО та України. В ході навчань військові теоретично та практично ознайомляться з основними методами веденням миротворчих операцій, обміняються досвідом, досягнуть порозуміння та удосконалять навички підтримання порядку і злагоди у регіонах, де тривають конфлікти.

Головна плануюча конференція завершилась 15 лютого.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також