Германия открывает небо для украинских верификаторов

14.03.2002, 10:58

Две группы украинских верификаторов отбыли в Германию для проведения инспекционных мероприятий по Венскому документу и Договору об открытом небе. (укр.)

Дві групи українських верифікаторів відбули до Німеччини для проведення спільної україно-німецької інспекційної місії у відповідності з Договором з відкритого неба та інспекції за Віденським документом 1999 року.

Зокрема, група українських інспекторів на чолі з начальником Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу ЗС України генерал-майором Миколою Гончаренком, разом з німецькими колегами, здійснить спільний спостережний політ над територією ФРН в рамках реалізації Договору з відкритого неба. Спільний політ відбудеться на літаку спостереження Ан-30Б ескадрильї "Блакитна стежа" Військово-Повітряних Сил ЗС України.

Слід зазначити, що відповідно до рішення Консультативного комітету з відкритого неба, у 2002 році українські верифікатори мають бути готовими прийняти на своїй території 9 інспекцій спостереження та виконати 7 зовнішніх місій контролю.

Друга група українських верифікаторів на чолі з начальником регіонального Центру забезпечення реалізації договорів Збройних Сил України полковником Євгеном Завальним проведе інспектування об'єктів у визначеному районі за Віденським документом 1999 року.

Інспекційні місії триватимуть до 15 березня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також