Завершились учения "Стронг Резолв - 2002"

18.03.2002, 15:08

В Польше завершились многонациональные миротворческие учения "Стронг Резолв - 2002", в которых принимали участие украинские военнослужащие. (укр.)

На Дравсько-Поморському полігоні у Польщі завершилося практичне відпрацювання миротворчого сценарію багатонаціональних навчань оперативно-тактичних об'єднаних сил НАТО і партнерів "Стронг Резолв - 2002".

Навчання проходили за двома сценаріями. Бойова частина тривала у Норвегії, де військові контингенти 13 країн-учасниць НАТО відпрацьовували питання в дусі виконання 5-ї статті статуту Альянсу - колективна відсіч нападу на будь-яку з країн блоку. Миротворчий компонент навчань, в якому брали участь контингенти 11 країн-учасниць програми ⌠Партнерство заради миру■, відпрацьовувався у Польщі.

Саме в цій частині і брали участь українські військові, яких на навчаннях представляли 142 військовослужбовці: офіцери штабу, спеціальна рота та інженерно-саперний взвод 95-ої окремої аеромобільної бригади Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України. Очолював український контингент начальник управління аеромобільних військ Головного командування Сухопутних військ ЗС України полковник Іван Якубець.

Під час навчань український контингент разом з підрозділами збройних сил Естонії, Латвії, Литви та Болгарії був складовою частиною 23-го багатонаціонального батальйону, що входив до складу датської бригади.

Українські підрозділи брали участь у навчаннях згідно з Індивідуальною програмою партнерства між Україною та НАТО на 2002 рік.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також