Украинские военные проверят готовность американского контингента в США

02.03.2002, 11:57

В ходе сертификации подразделений 1-ой механизированной дивизии вооруженных сил США будет проведено совместные командно-штабные и полевые учения американских, польских и украинских подразделений. (укр.)

25 лютого розпочинається сертифікація підрозділів 1-ої механізованої дивізії збройних сил США, які в ході чергової ротації замінять американський контингент багатонаціональної бригади "Схід" сил КФОР у Косово.

В сертифікації американських підрозділів візьмуть участь 38 військовослужбовців 1-го окремого спеціального батальйону Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України. Українські військові, разом з такою ж кількістю польських військовослужбовців "Укрполбату", візьмуть участь у перевірці готовності американського контингенту до виконання завдань у складі сил КФОР у Косово.

В ході сертифікації буде проведено командно-штабне та польове навчання американських, українських та польських підрозділів. В зв'язку з цим поблизу німецького містечка Хохенфельц, де дислокується 1-а механізована дивізія ЗС США, вже змодельовані відповідні умови, які максимально наближені до майбутньої зони відповідальності багатонаціональної бригади "Схід". Керувати проведенням етапів бойового злагодження підрозділів всіх трьох країни буде спільний штаб навчань, до складу якого увійдуть 8 українських офіцерів.

Участь у подібному заході для наших військових є етапом підготовки до майбутньої сертифікації "Укрполбату", яка відбудеться в ході україно-польського командно-штабного навчання "Співдружність-2002" у липні цього року.

Сертифікація триватиме до 13 березня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також