Законы о строительстве, транспорте и связи

21.03.2002, 10:45

Комитет Верховной Рады по вопросам строительства, транспорта и связи за период работы парламента третьего созыва рассмотрел на своих заседаниях более 550 вопросов законотворческой деятельности. (укр.)

За цей час Комітетом підготовлено та подано на розгляд Верховної Ради 280 законопроектів, 72 з яких прийнято в цілому. Комітет, зокрема, розглянув 8 законопроектів, визначених Президентом України для невідкладного розгляду, 2 з яких прийняті в цілому, а також 87 постанов, 42 з яких прийняті в цілому.

Найважливішими законами, прийнятими у зазначений період, у Комітеті вважають закони "Про поштовий зв'язок", "Про архітектурну діяльність", "Про автомобільний транспорт", "Про особливості приватизації відкритого акціонерного товариства "Укртелеком", "Про транзит вантажів", "Про концесії на автомобільні дороги", "Про радіочастотний ресурс", "Про відповідальність суб'єктів підприємницької діяльності за спожиті комунальні послуги та утримання прибудинкових територій", "Про планування і забудову територій", "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", "Про Генеральну схему планування території України".

Верховна Рада також ухвалила низку законів, підготовлених у Комітеті, про ратифікацію угод про автомобільне, авіаційне, морське та залізничне сполучення, які сприяли входженню України у світову транспортну систему.

Парламентський Комітет в порядку контролю за станом дотримання законодавства в галузях, віднесених до його компетенції, розглянув 74 питання, із них 20 - на виїзних засіданнях, які, зокрема, стосувалися запровадження досвіду будівництва житла за кошти населення, запровадження енергозберігаючих технологій у будівництві, контролю за дотриманням законодавства у сфері містобудування і житлово-комунального господарства тощо.

Водночас на доопрацюванні у Комітеті перебуває більш як 20 документів, ще 76 проектів законів та постанов було відхилено та знято з розгляду.

У парламентському Комітеті вважають, що Верховній Раді наступного скликання доцільно зосередити зусилля на роботі над Житловим кодексом та подальшим вдосконаленням законодавчої бази у сфері містобудування та житлово-комунального господарства, наближенням її до європейських стандартів, удосконаленням законодавчої бази транспортного комплексу, створенням сприятливих умов для зростання транзитного потенціалу, створенням підгрунтя для фінансового забезпечення будівництва автодоріг, в тому числі за рахунок концесій, вдосконаленням законодавчого регулювання відносин користувачів послуг поштового та електричного зв'язку із операторами зв'язку, а також операторів між собою.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также