Отчитывается парламентский Комитет по иностранным делам

26.03.2002, 10:57

Комитет Верховной Рады Украины по иностранным делам за период работы парламента третьего созыва рассмотрел на своих заседаниях около 600 вопросов. (укр.)

З них 33 проекти законів, 216 питань ратифікації міжнародних договорів України, 45 документів щодо приєднання України до міжнародних договорів тощо.

За результатами засідань Комітету парламент розглянув понад 111 питань, ухваливши 21 закон України та 14 постанов Верховної Ради.

Комітет також розглянув 5 документів, визначених Президентом України як невідкладні, 3 з яких прийняті в цілому. Найважливішими документами, ухваленими Верховною Радою, що відносяться до компетенції Комітету, є ратифікація договорів з Росією, Білоруссю та Молдовою про економічне співробітництво на 1998-2007 роки; а також законопроекти про дипломатичну службу та про міжнародні договори України, прийняття яких сприяло забезпеченню національних інтересів України у сфері формування зовнішньої політики.

Комітет проводив роботу у міжпарламентських організаціях. За його участі підготовлені положення про постійні делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПАЧЕС.

Комітетом були проведені парламентські слухання з питань виконання постанови Верховної Ради "Про порядок ратифікації Угоди між Україною та Російською Федерацію про врегулювання питань правонаступництва щодо зовнішнього державного боргу та активів колишнього СРСР" (липень 2000 року), а також слухання з питань реалізації державної політики інтеграції України до Європейського Союзу (грудень 2001 року).

Водночас, на доопрацюванні в парламентському Комітеті перебуває 2 документи, 9 відхилено та знято з розгляду.

Комітет вважає, що парламенту наступного скликання необхідно зосередити увагу на розширенні контактів та співпраці у законопроектній роботі з іншими структурами, зокрема, виконавчої влади, для напрацювання і здійснення кадрової політики у сфері зовнішніх відносин, а також роботі постійних делегацій Верховної Ради у міжпарламентських організаціях.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также