За время работы парламента третьего созыва принято 73 нормативных акта в сфере укрепления законности

27.03.2002, 10:33

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности рассмотрел за период работы парламента третьего созыва более 400 вопросов. (укр.)

За цей час Комітетом подано на розгляд Верховної Ради 73 нормативных акти, які прийняті парламентом. Серед них 36 законів України та 37 постанов Верховної Ради.

Найважливішими законами у сфері зміцнення законності та правопорядку, удосконалення діяльності правоохоронних органів держави, ухваленими парламентом, у Комітеті вважають закони: "Про загальну структуру і чисельність кримінально-виконавчої системи України" та "Про загальну структуру і чисельність Міністерства внутрішніх справ України", "Про внесення змін до Закону України "Про застосування амністії", два закони "Про амністію" (2000-2001 роки), "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо боротьби з нелегальною міграцією", "Про внесення змін до законів: "Про прокуратуру", "Про оперативно-розшукову діяльність", "Про міграцію", "Про попереднє ув'язнення" тощо.

Комітетом також підготовлено низку законопроектів про внесення змін до Кримінального, Кримінально-процесуального кодексів та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Комітет був відповідальним за проведення Дня уряду у Верховній Раді з інформацією Кабінету Міністрів України "Про дотримання правоохоронними органами України конституційних гарантій та законності в забезпеченні прав і свобод людини" та парламентських слухань на тему "Виконання законів України по боротьбі з корупцією в Україні".

За два роки діяльності наймолодший Комітет Верховної Ради підготував і провів 10 конференцій та семінарів з питання удосконалення кримінального, адміністративного та податкового законодавства.

Разом з тим у Комітеті вважають, що парламенту наступного скликання необхідно зосередити зусилля на підготовці та ухваленні Кримінально-процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення, законопроектів, спрямованих на вдосконалення діяльності правоохоронних органів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також