Украинские военные участвуют в учениях "Стронг Резолв-2002"

04.03.2002, 11:24

Украинские военнослужащие принимают участие в многонациональных миротворческих учениях "Стронг Резолв-2002", которые проходят в Польше. (укр.)

З 28 лютого по 15 березня в Польщі, на полігоні Дравсько-Поморське, у рамках програми "Партнерство заради миру" тривають навчання багатонаціональних загальновійськових об'єднаних оперативно-тактичних сил "Стронг резолв-2002". Українську сторону представляють 142 військовослужбовці: офіцери штабу, спеціальна рота та інженерно-саперний взвод 95-ої окремої аеромобільної бригади Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

Очолює український контингент начальник аеромобілних військ - начальник управління аеромобільних військ Головного командування Сухопутних військ ЗС України полковник Іван Якубець.

Темою маневрів визначено проведення миротворчої операції багатонаціональним батальйоном з підтримки миру в зоні конфлікту.

Традиційно ці навчання проводяться раз у чотири роки. В них беруть участь країни-члени НАТО. Останні маневри проходили на території Італії. Цього року до навчань залучаються і країни-партнери. Таке рішення було прийнято під час плануючої конференції у Варшаві в грудні 2001 року, в якій крім 13 країн-членів НАТО взяли участь і 11 країн-учасниць програми "Партнерство заради миру". Українські підрозділи беруть участь у навчаннях згідно з Індивідуальною програмою партнерства між Україною та НАТО на 2002 рік.

Навчання проходять за двома сценаріями. Бойова частина - на території Норвегії. В ній беруть участь країни-члени НАТО. Миротворчий компонент навчань буде відпрацьовано у Польщі. Саме в цій частині і беруть участь українські військові. На час навчань український контингент став складовою частиною 23-го багатонаціонального батальйону, якій створюється на період маневрів. До складу батальйону також увійшли підрозділи з Естонії, Латвії, Литви та Болгарії. Сам батальйон на період навчань став складовою частиною датської бригади, яка у повному складі прибула у Польщу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також