Задолженность по заработной плате в марте сократилась 0,4%

12.04.2002, 11:21

Вопросы погашения задолженности по заработной плате и социальным выплатам рассматривались 11 апреля на заседании правительства Украины. (укр.)

За оперативними даними Державного казначейства України, закладені в Державному бюджеті видатки на заробітну плату, грошове забезпечення, стипендії та чорнобильські виплати, передбачені на перший квартал цього року, профінансовані стовідсотково. Мало того, для погашення заборгованості з чорнобильських виплат протягом березня додатково виділена вся річна сума асигнувань для цих потреб - 200 млн. грн.

За даними Держкомстату, заборгованість із заробітної плати протягом березня зменшилася на 0,4%, або на 10,6 млн. грн.

Протягом місяця скорочено заборгованість потерпілим на виробництві за рахунок власних коштів підприємств на 1 млн. грн. Якщо порівнювати її із в квітнем минулого року, то вона стала меншою на 186,2 млн. грн., або на 30%.

Протягом березня на 13,1 млн. грн. зменшилася заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетних установ місцевого підпорядкування.

За оперативними даними Державного казначейства, місцеві бюджети на 1 квітня одержали належні їм дотації вирівнювання, передбачені на перший квартал, у повному обсязі. Ця сума складає 1049,8 млн. грн. Те саме стосується і субвенцій, закладених у держбюджеті для допомоги сім'ям з дітьми, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам - для цих потреб перераховано місцевим бюджетам 269,2 млн. грн.

Станом на 5 квітня державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям нараховано на загальну суму 98,3 млн. грн., профінансовано 78,7 млн. грн., що становить 80,1% від нарахованих сум.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також