США поддерживают стремление Украины к интеграции с НАТО

28.05.2002, 11:02

Министр иностранных дел Украины 27 мая принял сопредседателя Американского комитета по вопросам НАТО Брюса Джексона, который находится в Киеве с визитом. (укр.)

В центрі уваги бесіди була актуальна проблематика україно-американських відносин, а також питання нової стратегії відносин України з НАТО, що була схвалена на останньому засіданні РНБО України.

Б. Джексон позитивно оцінив намір України конкретизувати мету своєї євроатлантичної інтеграції. Він висловив переконання, що залучення Києва до загальноєвропейської системи безпеки сприятиме її зміцненню.

В рамках обговорення україно-американських відносин, А. Зленко наголосив, що Україна розглядала і розглядає Сполучені Штати Америки як стратегічного партнера, з яким її пов'язують спільні інтереси в Європі. Б. Джексон підтвердив, що ця спільність інтересів залишається незмінною, і тому україно-американські взаємини мають позитивне майбутнє.

Американський комітет з питань НАТО є впливовою в США неурядовою організацією. Він готує рекомендації та проекти рішень, які враховуються американською адміністрацією при виробленні державної політики щодо Північно-Атлантичного Альянсу, у тому числі з питань розширення.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також