Украина заключила соглашение о сотрудничестве с Всемирной организации интеллектуальной собственности

30.05.2002, 10:49

На днях состоялась встреча Премьер-министра Украины Анатолия Кинаха с заместителем Генерального секретаря ООН, Генеральным директором Всемирной организации интеллектуальной собственности Камилом Идрисом. (укр.)

Український Прем'єр наголосив на особливому значенні зустрічі, яка відбувається напередодні візиту в Україну Генерального секретаря ООН Кофі Аннана. Питання формування умов прозорої ринкової конкуренції, надійного захисту прав власника, прав людини мають величезне значення для просування і поглиблення ринкових умов в Україні та процесу розширення розуміння ролі України у світі, зауважив він.

У свою чергу, Генеральний директор Всесвітньої організації інтелектуальної власності наголосив, що добре знає, що економічні реформи, приватизація, увага до цивільних свобод є пріоритетним напрямком для України та українського уряду. За його словами, існує тісний зв'язок між повагою до прав інтелектуальної власності та економічною реформою. Каміл Ідріс наголосив, що в України є всі необхідні елементи, щоб стати країною-лідером. Ці підстави він бачить у сільському господарстві, потужній виробничій базі і науково-технічному потенціалі України.

В рамках візиту була укладена Угода про співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності. Від українського уряду Угоду підписав Віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко, від ВОІВ - Генеральний директор організації, заступник Генерального секретаря ООН Каміл Ідріс.

Крім того, високому представнику ВОІВ було передано на зберігання як депозитарію ратифікаційну грамоту про приєднання України до Гаазької угоди про міжнародну реєстрацію промислових зразків.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також