Швейцарского дипломата приняли в МИД Украины

29.05.2002, 10:46

Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко принял Государственного секретаря Федерального департамента иностранных дел Швейцарии Франца фон Деникена. (укр.)

В ході бесіди сторони обмінялися думками щодо сучасного стану та перспектив співробітництва між Україною і Швейцарською Конфедерацією.

Серед першочергових завдань, на реалізації яких, на думку українського Міністра, сторонам слід зосередити свої зусилля, є проведення чергового засідання спільної україно-швейцарської Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Не менш важливим, за словами Анатолія Зленка, є прискорення підписання Угоди про безвізовий режим поїздок власників дипломатичних і службових паспортів та Угоди про реадмісію.

Особливе місце під час розмови посідали питання ролі та місця України у новій геополітичній ситуації на континенті, зокрема, після наступного розширення НАТО, а також питання розбудови співробітництва України з країнами-членами Європейської асоціації вільної торгівлі.

В рамках регулярних україно-швейцарських політичних консультацій на рівні Державних секретарів зовнішньополітичних відомств в МЗС відбувся їх черговий раунд за участю Державного секретаря МЗС України Юрія Сергеєва та Державного секретаря ФДЗС Швейцарії Франца фон Денікена.

В ході двосторонніх консультацій відбувся обмін думками з широкого кола міжнародних проблем, а також стану та перспектив подальшого розвитку україно-швейцарських відносин. Сторони обговорили зокрема взаємини України з ЄС та НАТО, ситуацію на Близькому Сході та в інших "гарячих точках" планети.

Ю. Сергеєв та Ф. фон Денікен позитивно оцінили завершення опрацювання проектів трьох двосторонніх угод, підписання яких планується під час проведення 4-го засідання спільної україно-швейцарської Комісії з питань торговельно-економічного співробітництва в червні у Києві, а саме:

- Угоди між Кабінетом Міністрів України та Федеральною Радою Швейцарської Конфедерації про приймання-передачу осіб, які перебувають на територіях держав нелегально;

- Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Швейцарської Конфедерації про безвізові поїздки власників дипломатичних службових та спеціальних паспортів;

- Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Швейцарської Конфедерації про обмін стажистами.

Було досягнуто принципової домовленості щодо започаткування співробітництва між відповідними відомствами України і Швейцарії у такій важливій галузі, як боротьба з відмиванням коштів.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також