Подведены итоги визита китайской делегации в Украину

31.05.2002, 11:21

С 22 по 26 мая Украину с официальным визитом посетила делегация Народного политического консультативного совета Китая (НПКСК) во главе с Председателем его Всекитайского Комитета Ли Жуйхуанем. (укр.)

22 травня відбулася зустріч Лі Жуйхуаня з представниками шести фракцій українського парламенту. У ході переговорів китайський гість високо оцінив вклад законодавчого органу України в розбудову взаємовигідних і стабільних відносин з його державою і підкреслив, що КНР і надалі зміцнюватиме зв'язки з Верховною Радою України. Українських парламентарів було також поінформовано про роль НПКРК у консолідації китайського суспільства.

Наступного дня, 23 травня, Голова ВК НПКРК був прийнятий Президентом України Леонідом Кучмою. Під час бесіди співрозмовники відзначили високий рівень політичної взаємодії, досягнутий між Україною та Китаєм на початку ХХІ століття, а також те, що успішному розвиткові відносин між нашими країнами об'єктивно сприяють відсутність політичних суперечностей, близькість підходів до основних міжнародних проблем сучасності.

Цього ж дня відбулася зустріч китайської делегації з Прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом, в ході якої Лі Жуйхуань поінформував українську сторону про позицію офіційного Пекіну щодо підтримки України в питанні її вступу в СОТ, зокрема шляхом надання експертної допомоги під час проведення відповідних переговорів. Він також наголосив, що Китай зацікавлений в активізації двостороннього співробітництва з Україною у сфері високих технологій.

Китайська делегація також відвідала Автономну Республіку Крим, де відбулися її зустрічі з Головою Верховної ради АРК Борисом Дейчем та Головою Ради Міністрів АРК Сергієм Куніциним. Під час зустрічей обговорювалися можливі напрями активізації розвитку співробітництва між АРК та провінцією Хайнань.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також