В рамках "Си бриз-2002" проходят водолазные учения

12.06.2002, 12:55

В Средиземном море проходят совместные учения Военно-Морских Сил Украины и США "Си бриз-2002". (укр.)

Низкою пошуково-рятувальних операцій завершилась морська фаза маневрів, яка проходила у Тірренському морі за участю великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський", корабля управління "Славутич", рятувального буксиру "Кременець" та американського есмінця "Рузвельт".

Під час морської фази навчання українські та американські військові моряки здійснили тактичне маневрування, передачу вантажів на ходу, артилерійські стрільби по надводній цілі. Масштабними, динамічними та видовищними були навчання з надання допомоги ушкодженим кораблям. Допомогу з використанням засобів боротьби з пожежею "постраждалим" кораблям надавав рятувальний буксир "Кременець", а змішані україно-американські аварійно-рятувальні загони змагалися на есмінці ВМС США "Рузвельт".

Підводячи підсумки морської фази навчань командир загону українських кораблів - заступник Головнокомандувача Військово-Морських Сил України контр-адмірал Віктор Максимов наголосив, що проведені спільні тренування мають високу ефективність та сприятимуть якісній підготовці багатонаціональних сил до проведення морської операції з підтримки миру і протидії тероризму. 9 червня, в останній день морської фази маневрів на українських моряків чекав ще один нелегкий іспит - проходження Мессинської протоки, але і його вони склали на "відмінно".

10-14 червня "Сі Бриз-2002" буде продовжено в порту міста Аугуста (о. Сицилія), де відбудуться водолазні навчання аварійно-рятувальних загонів та тренування водолазів з протипідводної диверсійної оборони.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також