В Севастополь прибыл китайский ракетный эсминец

25.06.2002, 15:08

Сегодня, 25 июня, впервые в истории Украины в Севастополь с визитом прибыл эсминец Военно-Морского Флота Народно-освободительной Армии Китая "Цин Дао". (укр.)

В ході візиту китайські військові моряки на чолі з командиром походу командувачем Бейхейською ескадрою ВМФ Народно-визвольної Армії Китаю контр-адміралом Дін Інпіном відвідають Головний штаб Військово-Морських Сил ЗС України, де зустрінуться з головнокомандувачем ВМС Збройних Сил України адміралом Михайлом Єжелем. Заплановано також провести зустріч з головою Севастопольської міської державної адміністрації Леонідом Жуньком.

Передбачається, що під час перебування в Україні, китайські військові моряки відвідають ракетний крейсер "Україна" та флагман українського флоту фрегат "Гетьман Сагайдачний", Миколаївський суднобудівний завод ім. 61-го комунара та Севастопольський військово-морський інститут ім. П. С. Нахімова, де проведуть товариський футбольний матч з курсантами цього навчального закладу.

Військовий оркестр ВМФ Народно-визвольної Армії Китаю, який також прибув у Севастополь на борту "Цин Дао", разом з оркестром Військово-Морських Сил України дадуть спільний концерт на естраді Приморського бульвару. Всі дні перебування ракетного есмінця "Цин Дао" у Севастополі корабель буде відкритий для відвідування мешканцями та гостями міста.

Візит ракетного есмінця "Цин Дао" триватиме до 28 червня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також