Завершились учения "Си бриз-2002"

19.06.2002, 11:23

В средиземном море завершились совместные учения Военно-Морских Сил Украины и США "Си бриз-2002". (укр.)

Український військовий флот на цих маневрах був представлений великим десантним кораблем "Костянтин Ольшанський", кораблем управління "Славутич", рятувальним буксиром "Кременець", взводом морських піхотинців, аварійно-рятувальним загоном та командою водолазів.

Основною метою навчання було відпрацювання питань взаємодії багатонаціональних сил під час здійснення миротворчої операції і протидії тероризму на морі.

В ході проведення навчання українські та американські військові моряки провели спільні тактичні маневри кораблів у морі, передачу вантажів на ходу, пошуково-рятувальне тренування з наданням допомоги ушкодженому кораблю. Також українські моряки виконали 7 підготовчих та дві залікових вправи артилерійських стрільб по надводній цілі.

На заключному етапі "Сі Бриз-2002", що проходив у місті Аугуста (о. Сицилія), відбулося спільне навчання водолазів, в якому крім українських та американських військових взяли участь водолази ВМС Італії. Під час тренування з протипідводної диверсійної оборони, а також проведення підводних зварювальних робіт водолази здійснили 17 спусків із загальним часом перебування під водою майже 9 годин.

Підводячи підсумки морської фази навчань командир загону українських кораблів - заступник Головнокомандувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Віктор Максимов зазначив, що основної мети навчання досягнуто. Заходи, які було передбачено планом, виконано якісно, своєчасно і в повному обсязі.

Сьогодні загін кораблів українського флоту тримає курс на Севастополь. На переході морем наші моряки планують виконати низку учбово-бойових вправ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також