Украинские летчики вернулись домой с наградами

13.06.2002, 10:44

Две награды получили украинские военные летчики на Международном авиационном шоу "CIAD-2002", которое проходило в столице Словакии Братиславе. (укр.)

У Братиславському міжнародному аеропорту імені М. Штефаника завершилося міжнародне авіаційне шоу "CIAD-2002". На цьому яскравому авіаційному святі, яке проводилося у Словаччині вже вшосте, було представлено більше ста п'ятдесяти літальних апаратів з шістнадцяти країн світу.

Традиційно, четвертий раз поспіль, в авіашоу "CIAD-2002" брали участь представники Військово-Повітряних Сил Збройних Сил України. Вони були представлені чотирма літаками: двома винищувачами Су-27 для повітряного та наземного показу, важким бомбардувальником Ту-22М3, біля якого завжди збиралося чи не найбільше глядачів, та військово-транспортним літаком Іл-76МД, що доставив українську делегацію, і також брав участь у статичному показі.

Відмінністю цієї виставки від попередніх були підвищені заходи безпеки. Якщо раніше відвідувачі могли зазирнути всередину літального апарату, а інколи і посидіти в кабіні бойового літака, то цього разу братиславська військова поліція слідкувала за тим, щоб таких випадків не було.

9 червня на церемонії закриття авіаційного показу командувач Повітряних Сил Армії Словацької Республіки генерал-майор Йозеф Дунай вручив командиру екіпажу важкого бомбардувальника Ту-22М3 військовому льотчику першого класу підполковнику Василю Ткаченку приз за найбільш вражаючий літак, який з 1993 року - з моменту проведення першої виставки, брав участь у SIADі. Спеціальну нагороду за підготовку делегації до участі в показі отримав керівник української військової делегації командир авіаційної групи ВПС Збройних Сил України генерал-майор Василь Жук.

Надзвичайний та повноважний Посол України в Словаччині Юрій Рилач, який разом з представниками дипломатичного корпусу інших країн був присутній на авіаційному показі, коментуючи побачене, підкреслив, що успішний виступ української делегації мав велике значення не лише для військових авіаторів, а й для подальшого зміцнення авторитету нашої держави і в Словаччині, і в країнах Східної та Центральної Європи.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також