Вопросы военно-технического сотрудничества обсуждают Министры обороны СНГ

14.06.2002, 10:59

Министр обороны Украины принимает участие в заседании Совета Министров обороны государств-участниц СНГ, которое проходит в Киргизии. (укр.)

13-14 червня у місті Чолпон-Ата (Киргизька Республіка) триває чергове засідання Ради Міністрів оборони держав-учасниць СНД. Україну, яка традиційно бере участь у цих заходах в якості спостерігача, представляє глава оборонного відомства генерал армії України Володимир Шкідченко.

Серед питань, які передбачено порядком денним засідання, керівники військових відомств, зокрема, обговорюють питання збору і обміну інформацією щодо авіаційних пригод та інцидентів з літальними апаратами збройних сил держав-учасниць Співдружності, а також визначення перелік аеродромів, які можуть використовувати літальні апарати держав СНД. Крім того, учасники засідання розглядають хід реалізації Програми військово-технічного співробітництва на наступний рік, проект Положення про систему міждержавної каталогізації об'єктів постачання збройних сил держав-учасниць СНД та питання використання коштів на створення та розвиток об'єднаної системи протиповітряної оборони.

Увагу учасників самміту також буде привернуто миротворчій тематиці. Зокрема, розглядаються пропозиції до Мандату Колективних сил з підтримки миру в зоні абхазького конфлікту та проект Положення про порядок їх фінансування і всебічного забезпечення, а також можливість розширення складу держав-учасниць СНД в операціях з підтримки миру в цьому регіоні.

По завершенню засідання Ради Міністрів оборони держав-учасниць СНД генерал армії України Володимир Шкідченко вилетить до Республіки Казахстан, де візьме участь в якості спостерігача у другому етапі навчання "Південний щит Співдружності-2002".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також